با ما همراه باشيد تا بهترين دسر هاي خوشمزه تابستوني رو يا بگيريد و براي دوستان و عزيزانتان درست کنين.
با رسيدن فصل هاي گرم مخصوصا تابستون نوشيدني و دسر هاي خوشمزه ي خنک فوق العاده محبوب ميشه. ما ايراني ها نه تنها دنبال دسر هاي جديد و نوشيدني هاي جديد با طعمي متفاوت هستيم، بلکه هيچ وقت دسرهاي سنتي خودمون رو هم فراموش نميکنيم. يکي از اون دسر هاي سنتي خوشمزه فالوده است که خيلي خواص داره و مقوي به حساب مي اد.
يکي از مواد مهم و اساسي که تو تهيه فالوده استفاده ميشه گلاب هست. ما اينجا به شما چند خواص گلاب رو ميگيم.
خواص گلاب:
- استفاده از گلاب به صورت خوراکي و بوييدن آن، باعث بهبود خلق و خو ميشه و حالت هاي اضطراب و افسردگي رو تسکين ميده.
- براي درمان سرماخوردگي، آنفولانزا، گلودرد و ساير بيماريهاي دستگاه تنفسي گلاب کاربرد داره. همچنين ميتوان از آن به عنوان شربت سرفه و نيز براي درمان رفلاکس استفاده کرد.
- گلاب همچنين باعث کاهش قند خون ميشه.
- دم کرده گلاب براي آبرساني به بدن مفيده، طبع معتدلي دارد و در فصل تابستان باعث خنکي ميشه.
- براي درمان اگزما، التهاب پوستي و آکنه، بريدگي ها و زخم ها ميتوان از گلاب به صورت موضعي استفاده کرد.
- براي رنگ دهي طبيعي به لب ها ميتوان از گلبرگهاي گل محمدي استفاده کرد.
- اثرات ضدباکتريال و ضد قارچي گلاب براي پوست به اثبات رسيده.
چند فوت و فني که براي تهيه فالوده بايد بلد باشيد.
- شما ميتوانيد براي کاهش زمان تهيه فالوده شيرازي، از فروشگاهها رشته مخصوص فالوده شيرازي به صورت بسته بندي شده و آماده خريداري کنيد.
- قبل از استفاده براي داشتن رشتههاي مناسب و ترد 10 الي 15 دقيقه آن را بجوشانيد.
- در هنگام تهيه رشتههاي فالوده، هميشه از حرارت پايين اجاق گاز استفاده کنيد، تا آب به آرامي تبخير شود و نشاستهها به خوبي پخته شوند.
- نشاسته را تا جايي که قوام بيايد کشدار باشد بر روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد. چون اگر زمان براي اين کار صرف نشود، هنگام ريختن رشتههاي فالوده در کاسه، يخ آن سفتي مد نظر که فالوده بايد داشته باشد را ندارد.
- بهترين گزين براي نشاسته در تهيه فالوده شيرازي استفاده از نشاسته گندم است.
- براي درست کردن رشتههاي باريک نشاسته ميتوان از چرخ گوشت نيز به جاي آبکش استفاده کرد.
طرز درست کرده فالوده:
- ابتدا يک قابلمه مناسب رو برداريد و دو پيمانه آب به همراه شکر را اضافه کنيد، بر روي اجاق گاز قرار دهيد. سپس شکر را هم بزنيد تا در آب حل شود و صبر کنيد تا آب شکر قوام پيدا کند.
- در اين مرحله گلاب را اضافه کنيد و صبر کنيد تا شربت چند بار قل بخورد. سپس آن را از روي اجاق گاز برداريد و بگذاريد کنار تا خنک شود. سپس بعد از سرد شدن شربت آن را در يک کاسه مناسب بريزيد و در فريزر قرار دهيد تا يخ بزند.
- بعد از يخ زدن شربت آن را از فريزر بيرون بياوريد و براي پودر کردن، آن را درون مخلوط کن بريزيد. بعد از اينکه شربت يخ زده را کاملا پودر کرديد، دوباره آن را به صورت پودر شده در يخچال قرار دهيد.
- حالا نوبت به درست کردن رشتههاي فالوده است. ابتدا يک قابلمه را انتخاب کنيد و دو ليوان آب به آن اضافه کنيد. سپس سيصدگرم نشاسته را به آن اضافه کنيد و قابلمه را بر روي اجاق گاز با حرارت ملايم قرار دهيد، تا آب به تدريج تبخير شود و نشاسته باقي مانده کشدار و غليظ شود. سپس براي ايجاد رشتههاي نازک نشاسته از يک آبکش با سوراخ هاي ريز کمک ميگيريم. نشاسته کشدار و غليظ را در آبکش بريزيد و با فشار بر روي نشاستهها باعث شويد تا از سوراخ هاي ريز آبکش رد شوند. در زير آبکش کاسهاي پر از يخ قرار دهيد تا رشتههاي نازک روي يخها ريخته شود. توجه کنيد که بهتر است که از يک آبکش با سوراخ هاي ريز تر استفاده کنيد تا فالوده شما ريز تر و زيبا تر شود
- بعد از خروج رشته ها از آبکش و ريختن آن ها بر روي يخ، خوب يخ را هم بزنيد تا رشتهها سفت شوند. سپس يخهاي يخ زده را در يک کاسه مناسب بريزيد و رشتهها را به آرامي از يخ بيرون بياوريد و به کاسه حاوي يخ پودر شده اضافه کنيد و آن را به خوبي مخلوط کنيد. تا فالوده در همه جاي يخ قرار بگيرد.
- فالوده را در يک کاسه زيبا بريزيد و به آن آب ليموي تازه را با کمي شربت آلبالو اضافه کنيد و به دلخواه تزيين کنيد. نوش جان.
منبع: (https://www.google.com/search?q=faloodeh+shirazi&rlz=1C1GCEU_enIR859IR859&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj6iujRpNfjAhUMyKYKHQ77BzwQ_AUIESgB&biw=1600&bih=789)
درباره این سایت